GLASGOW - Alex McLeish wordt de nieuwe trainer van Glasgow Rangers. De Schot is vanaf zaterdag de opvolger van Dick Advocaat, die als technisch-directeur van de nummer twee van Schotland aan de slag gaat.

De 42-jarige oud-international heeft zich vrijgekocht bij zijn huidige werkgever Hibernian. McLeish kwam als speler 77 keer voor het nationale elftal van Schotland uit.

Onduidelijk is de positie van assistent-trainer Jan Wouters bij Glasgow Rangers. McLeish heeft aangekondigd dat hij zijn assistent Andy Watson meeneemt naar Ibrox.

Afscheid

Advocaat neemt woensdag al afscheid als coach. Glasgow Rangers speelt voor de competitie tegen Hibernian, de huidige werkgever van McLeish die zaterdag tijdens het duel met Motherwell als trainer van Glasgow Rangers debuteert. Advocaat is tevreden met de benoeming van McLeish. "Hij was mijn eerste keus. Hij is in mijn ogen een veelbelovende trainer."

Advocaat verruilde in de zomer van 1998 PSV voor Glasgow Rangers. Hij kende een veelbelovende start en verroverde twee keer achter elkaar de landstitel. Ook onder Advocaat wilde het met de club echter maar niet lukken in de Champions League.

Inmiddels heeft Celtic de hegemonie van Glasgow Rangers in Schotland overgenomen. De club werd vorig jaar landskampioen en heeft in de huidige competitie al een voorsprong van twaalf punten op de eeuwige aartsrivaal.

/SPORTDick Advocaat stopt als trainer Rangers