VELSEN - Fortuna Sittard heeft dinsdag het dramatische optreden in de eredivisie een vervolg gegeven in het nationale bekertoernooi. De Limburgers leden een terechte nederlaag bij Stormvogels/Telstar, de nummer elf van de Eerste Divisie.

Door de uitschakeling kan Fortuna Sittard zich volledig concentreren op de competitie. De wedstrijd bij Stormvogels/Telstar leerde dat de Limburgers op dit moment zeker voor het hoogste niveau veel kwaliteit tekort komen. Het gat tussen de hekkensluiter van de eredivisie en nummer zeventien FC Twente bedraagt na zestien wedstrijden niet voor niets zeven punten.

Fortuna Sittard moest in Velsen het initiatief laten aan Stormvogels/Telstar. De Noord-Hollanders zagen het veldoverwicht al in de zestiende minuut beloond. Schenkels maakte voor ruim 1100 toeschouwers de openingstreffer. Fortuna Sittard bracht de thuisploeg na het snelle doelpunt nauwelijks in de problemen. Het Limburgse verweer brak definitief in de tachtigste minuut toen aanvaller Gerritsen een rode kaart kreeg. De spits werkte de doorgebroken Holwijn ruw tegen de grond.

Stormvogels/Telstar mag door de zege blijven dromen over het succesvolle bekeroptreden in het seizoen 1991/1992. Roda JC voorkwam toen met een 3-0 zege dat de club uit Velsen de finale haalde.

Uitslagen Achste finale KNVB beker

TelstarFC UtrechtSC Heerenveen

Programma woensdag 13/12/2001

FC Groningen - FC Zwolle