ZEIST - Het bestuur betaald voetbal heeft dinsdag de licentie van MVV ingetrokken. Volgens de KNVB heeft de club uit de Gouden Gids Divisie, vroeger de eerste divisie, niet kunnen aantonen dat het aan de financiële verplichtingen kan voldoen. De voetbalbond is van mening dat MVV in de huidige situatie het seizoen niet kan uitspelen.

De club uit Maastricht heeft twee weken de tijd om bij het college licentiezaken beroep tegen de beslissing aan te tekenen. In een eventuele beroepszaak krijgt MVV de laatste kans aan te tonen dat het aan alle verplichtingen kan voldoen. Hangende de beroepsprocedure wordt het besluit van het bestuur betaald voetbal opgeschort.

MVV moet uiterlijk voor vrijdag 14 december beroep aantekenen. Een dag later staat de uitwedstrijd bij FC Zwolle op het programma. De kans is groot dat de club van de mogelijkheid gebruik maakt. De gemeente Maastricht heeft namelijk eerder al gezegd dat ze nog niet wil toegeven aan het verdwijnen van MVV. De gemeente neemt op 18 december een definitief besluit over een borgstelling van 3 miljoen gulden.

MVV klopte al twee keer eerder succesvol voor geld bij de gemeente aan. In 1986 werd een 'bruidschat' van 3,75 miljoen gulden verstrekt, in mei 1999 volgde een subsidie van 2 miljoen.