Zwak PSV te sterk voor VVV-Venlo

EINDHOVEN - PSV voetbalde zaterdagavond tegen het moedige VVV-Venlo verre van goed. Toch won de landskampioen het treffen met de nummer 18 van de eredivisie vrij eenvoudig met 3-1.

Voor PSV was het duel met VVV niet meer dan een opwarmertje voor het Champions Leagueduel tegen Fenerbahce, komende dinsdag.

In de wedstrijd tegen de Turkse kampioen moet de Eindhovense club een eerste stap zetten op weg naar de tweede ronde van het Europese toernooi. Trainer Ronald Koeman koos er dan ook voor om een aantal spelers te sparen.

Wisselspelers

Jefferson Farfan, Edison Mendez en Eric Addo begonnen zaterdagavond als wisselspelers. Farfan en Mendez keerden pas op vrijdag terug van een interland met respectievelijk Peru en Ecuador, waardoor hun positie op de bank enigszins begrijpelijk was.

Addo werd door Koeman gepasseerd ten faveure van Dirk Marcellis, een verdediger uit de eigen jeugd.

Marcellis

De 19-jarige Marcellis was in de eerste helft een van de lichtpuntjes in het spel van de landskampioen.

Ondanks zijn onervarenheid was hij als centrale verdediger een rustpunt in het Brabantse elftal. Vooral opbouwend onderscheidde Marcellis zich.

De Limburger heeft een prima pass in de voeten en voetbalt met een bravoure die doorgaans talenten uit de Ajax-school kenmerkt.

Met een splijtende dieptepass op Otman Bakkal stond hij aan de basis van de 1-0. Bakkal - ook een voetballer uit de jeugdopleiding van PSV - maakte het overigens knap af: hij wipte de pass in een vloeiende beweging over doelman Danny Wintjens, die debuteerde bij VVV.

Slordigheden

PSV voetbalde in de eerste helft echter allerminst goed. De Eindhovenaren grossierden in slordigheden en speelden bovendien in een veel te laag tempo.

VVV-Venlo putte er zelfs de moed uit om er af en toe gevaarlijk uit te komen. Rachid Ofrany en Nordin Amrabat waren dicht bij doelpunten in het Philips Stadion.

Ofrany tikte de bal na een fout van Carlos Salcido net naast en Amrabat had na een lange solo niet meer het overzicht om de bal naar een vrijstaande teamgenoot te spelen.

Koevermans

Ook na de pauze werd het spel van PSV niet beter, maar nam de ploeg wel snel een 2-0 voorsprong, door een kopbal van Danny Koevermans.

Maar ook dat doelpunt werkte niet bevrijdend. Sterker: het spel bleef erg slordig, waardoor VVV geloof bleef houden in een goede afloop.

Invaller Samir El Gaaouiri bracht met een prachtig genomen vrije trap (2-1) zelfs de spanning nog even terug in de wedstrijd.

Tweede goal

Uit het niets besliste Koevermans met zijn tweede goal van de avond het duel. De van AZ overgenomen aanvaller zette zijn hoofd precies goed tegen een voorzet van invaller Farfan: 3-1.

Koevermans staat inmiddels op zes competitietreffers dit seizoen en is daarmee clubtopscorer bij de Brabanders.

Koeman

Trainer Ronald Koeman noemde het optreden van zijn PSV "vrij matig". "Het is niet voor het eerst dat een tegenstander zich aanpast tegen ons en voetbalt met vijf verdedigers.

Daardoor krijg je weinig ruimte en dat is lastig spelen. Gelukkig was individuele klasse uiteindelijk bepalend."

Teamprestatie

Koeman had dat graag anders gezien: "Als coach ben je altijd op zoek naar een goede teamprestatie en die hebben we vandaag niet geleverd.

We creƫerden niet veel kansen, maar scoorden uiteindelijk wel drie keer. Dat is dan de extra kwaliteit die wij hebben. Dinsdag moeten we opnieuw voetballen, in de Champions League tegen Fenerbahce. Daardoor kunnen en moeten we dit duel zo snel mogelijk vergeten."

NUwerk

Tip de redactie