Adriano helpt Inter voorbij Reggina

REGGIO CALABRIA - Internazionale heeft zaterdag in de Italiaanse voetbalcompetitie puntenverlies tegen nummer voorlaatst Reggina kunnen voorkomen. De landskampioen had aan een doelpunt van Adriano voldoende voor de winst: 0-1. De Braziliaanse spits scoorde al na achttien minuten.

Inter blijft ongeslagen koploper met twintig punten. De Milanezen speelden met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou van dinsdag niet in hun sterkste opstelling.

Zo begon Zlatan Ibrahimovic op de reservebank. De oud-Ajacieden Cristian Chivu en Maxwell en voormalig Feyenoorder Julio Ricardo Cruz deden wel vanaf het begin mee.

AS Roma

AS Roma verspeelde zaterdag twee kostbare punten. Het thuisduel tegen Napoli verliep spectaculair: 4-4. Roma, dat nu tweede staat met vijftien punten, gaf tot drie keer toe een voorsprong weg.

Napoli nam in Rome als eerste de leiding. Ezequiel Lavezzi scoorde al na twee minuten. Francesco Totti (strafschop) en Simone Perrotta zorgden er voor dat AS Roma met een voorsprong ging rusten.

Gelijk

Ook in de tweede helft was Napoli er vlug bij. In de 46e minuut maakte Marek Hamsik gelijk, waarna Daniele de Rossi Roma opnieuw aan de leiding bracht: 3-2. Dit keer maakte Walter Gargano gelijk.

David Pizarro dacht Roma in de tachtigste minuut definitief de zege te bezorgen, maar Marcelo Zalayeta hielp Napoli opnieuw langszij: 4-4.

NUwerk

Tip de redactie