Massa verslaat titelkandidaten

SAO PAOLO - Felipe Massa toonde zich de beste in de strijd om de pole positie in Brazilië. WK-leider Lewis Hamilton was de snelste van de drie titelkandidaten. Kimi Raïkkönen werd derde, wereldkampioen Fernando Alonso start als vierde.

De strijd om de laatste pole positie van het seizoen begon als een ware thriller. De drie kandidaten om de wereldtitel stonden zelfs lange tijd vol ongeduld te wachten tot het licht van de pitlane op groen ging. Toen dat eenmaal het geval was, probeerden Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Kimi Raïkkönen allen om hun titelkans een ‘boost’ te geven door de pole positie te veroveren. Het trio faalde echter. Thuisrijder Felipe Massa reed in zijn Ferrari een tijd van 1:11.931 en was daarmee de allersnelste.

Hinderen

Massa krijgt zondag de belangrijkste kandidaat op de wereldtitel naast zich op de eerste startrij. Lewis Hamilton reed de tweede tijd, Kimi Raïkkönen werd derde. De Finse Ferrari-rijder werd wel twee keer gehinderd door de Britse WK-leider. Wereldkampioen Fernando Alonso rijdt dit weekend als enige topper met een oude motor en raakte niet verder dan de vierde startplaats.

Achter de top vier was Mark Webber in zijn Red Bull ‘best of te rest’. De Australiër was de BMW’s van Nick Heidfeld en Robert Kubica te snel af. Jarno Trulli, David Coulthard en Nico Rosberg vervolledigen de top tien.

Trage Spyker

De allerlaatste kwalificatie van het Spyker-team, volgend jaar Force India, werd alweer geen succes. Adrian Sutil en Sakon Yamamoto delen zondag de laatste startrij.

Oefenduels Eredivisieclubs

Oefenduels Eredivisieclubs
De clubs uit de Eredivisie bereiden zich met vriendschappelijke duels voor op het nieuwe seizoen.
Tip de redactie