Cunego wint Ronde van Lombardije

COMO - Damiano Cunego heeft zaterdag de Ronde van Lombardije gewonnen. De Italiaanse wielrenner won na 242 kilometer de sprint van zijn landgenoot Riccardo Ricco. Derde werd de Spanjaard Samuel Sanchez.

Het was de laatste wedstrijd uit de ProTour. Het klassement van die reeks koersen werd gewonnen door de Australiër Cadel Evans.

Thomas Dekker

Ricco en Cunego ontsnapten uit een kopgroep in de laatste klim, kort voor Como. Thomas Dekker, die ook deel uitmaakte van die groep, deed kort voor de finish nog een vergeefse poging naar het tweetal toe te rijden.

"Het lukte me niet, maar ik heb toch het gevoel dat ik hier weer een stap maak. Ik doe nu echt mee in de finale van een klassieker. Volgens mij is dit mijn eerste top-10-notering in een grote wedstrijd."

Pechvogel

Pechvogel van de dag was de Luxemburger Frank Schleck. De CSC-renner leek de beste man in koers maar kwam kort voor de laatste helling ten val.

Voor Cunego was het zijn tweede overwinning in de Ronde van Lombardije. Eerder won de Lampre-renner in 2004. Toen was Michael Boogerd nog tweede.

De Hagenaar, die in Noord-Italië zijn wielerloopbaan had willen afsluiten, ontbrak wegens een knieblessure. Hij neemt nu zondag op de Cauberg afscheid.

Tip de redactie