DOETINCHEM - De Graafschap haalt stevig de bezem door de selectie. De voetbalclub uit Doetinchem liet dinsdag weten liefst zes spelerscontracten niet te verlengen. Het gaat om Peter van Vossen, Jan Vreman, John van den Brom, Martijn Besselink, Rody Turpijn en Arno Splinter.

Van Vossen mag uitkijken naar een andere club. De 34-jarige Zeeuw, die voor Anderlecht, Ajax, Feyenoord en het Nederlands elftal speelde, is aan zijn tweede seizoen bezig bij de Doetinchemmers. Daarin komt hij moeizaam tot scoren.

Vreman maakt al sinds 1986 deel uit van de selectie. Na zeventien seizoenen en bijna vierhonderd competitie-optredens verruilt de 37-jarige verdediger zijn positie op het veld voor een functie in de technische staf van De Graafschap. Vreman gaat zich nadrukkelijk bemoeien met scouting en opleiding.

Van den Brom, een jaar jonger dan Vreman, blijft ook behouden voor de club als hoofd scouting. Tevens wordt hij trainer van hoofdklasser Bennekom. Van den Brom zit sinds drie jaar bij De Graafschap. Het grootste deel van zijn loopbaan voetbalde hij voor Vitesse.

Besselink kwam in 1996 in dienst op de Vijverberg. Hij keerde dit seizoen terug na een jaartje als huurling bij FC Eindhoven. Turpijn en Splinter haalden het allebei niet bij Ajax, nu ziet de Graafschap aan het eind van dit seizoen ook af van hun diensten.