Doelman Waterreus stopt na huidig seizoen

NEW YORK - Doelman Ronald Waterreus beëindigt zijn loopbaan na afloop van het huidige voetbalseizoen in de Verenigde Staten.

De 37-jarige keeper speelt momenteel in de VS voor de New York Red Bulls. "Ik heb het geluk gehad dat ik een lange en boeiende loopbaan heb gehad", verklaart hij op de website van zijn club.

Carrière

De 37-jarige Limburger begon zijn carrière op het hoogste niveau bij Roda JC. Vanaf 1994 kwam hij uit voor PSV, de club die hij na tien seizoenen verruilde voor Manchester City. In 2005 stapte hij voor een jaar over naar de Schotse club Glasgow Rangers. Eind 2006 hielp hij trainer Louis van Gaal uit de brand (veel geblesseerde keepers) door tijdelijk bij AZ onder de lat te staan. Waterreus speelde zeven interlands.

"Ik heb de afgelopen twintig jaar heel veel plezier gehad en heb onvergetelijke ervaringen opgedaan", stelt Waterreus tevreden. "Ronald is in zijn tijd bij ons een ware leider geweest", prees technisch directeur Jeff Agoos van de Red Bulls de Nederlander. "We wensen hem veel succes in de volgende fase van zijn leven."

Tip de redactie