RIJSWIJK - RKC Waalwijk heeft opnieuw gewonnen in de Jupiler League. De equipe van trainer Zeljko Petrovic versloeg vrijdagavond BV Veendam met 5-2.

Veendam speelde vanaf de tweede minuut met tien man, nadat keeper Barry Ditewig van het veld werd gestuurd. Bij RKC kreeg de Griek Sawwas Exouzidis in de 26e minuut ook rood.

Goals

RKC stond toen al met 3-1 voor door goals van Robert Fuchs (2) en Luwamo Garcia. Het was voor de Belg al de tiende goal van het seizoen. In de tweede helft scoorden Martijn Reuser en Kevin Vink respectievelijk 4-1 en 5-2. Maarten Woudenberg en Erwin Buurmeijer maakten de tegentreffers. In de slotfase was invaller Bryon Kiefer (Veendam) goed voor de derde uitsluiting in het duel.

ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft na een teleurstellend begin van het seizoen de weg omhoog gevonden. Tegen Fortuna Sittard won het elftal voor de vierde keer op rij: 3-0. Nummer drie Go Ahead Eagles bleef door een zege op FC Omniworld (1-0) in het spoor van FC Den Bosch, dat tweede staat. De Brabanders wonnen de uitwedstrijd tegen Telstar moeizaam met 1-0. Het was voor Telstar al de negende opeenvolgende nederlaag.

FC Zwolle

FC Zwolle won de uitwedstrijd tegen Emmen met 1-0 en betuigde direct na het doelpunt steun aan trainer Jan Everse. De trainer heeft aangekondigd in de winterstop te vertrekken, wegens een verschil van inzicht met het bestuur. De spelers willen echter dat hij blijft. Het voltallige elftal vierde het doelpunt samen met de trainer en gaf daarmee een signaal af aan het bestuur.