Supporters Ajax voeren actie, politie sluit Arena

AMSTERDAM - Zo'n tweehonderd supporters van Ajax protesteren vrijdagmiddag voor de Arena in Amsterdam uit ontevredenheid over het verloop van het huidige seizoen. De groep eist het vertrek van voorzitter John Jaakke en algemeen directeur Maarten Fontein.


Foto: Robby Hiel | De supporters verzamelen zich voor het supportershome

"Onze club zakt steeds verder weg. Wij willen niet meer lijdzaam toekijken. Als supporters gaan wij ons nu laten horen!", is de openingskreet op enkele websites van supportersverenigingen.

Onvrede

De fans maakten hun onvrede met leuzen en spandoeken kenbaar. Ook staken ze vuurwerk af. De actie verliep vreedzaam en leverde geen incidenten op. De supporters hebben een ijswagentje voor het stadion geplaatst, meldt De Telegraaf. Dat is een knipoog naar Maarten Fontein, die voorheen werkzaam was op de ijsafdeling van Ola.

Uit voorzorg heeft de politie de Arena afgesloten. De spelers van Ajax kunnen daardoor na de training nog niet weg. De supporters begonnen rond half een aan hun protestmars richting het stadion van Ajax.

De supporters begonnen rond half een aan hun protestmars richting het stadion van Ajax. De actie eindigde om twee uur nadat de politie toestond dat twee supporters een levensgrote ontslagbrief in de buurt van de directiekamer mochten zetten.

NUwerk

Tip de redactie