Krajicek verder met Zuid-Afrikaanse trainer

PRAAG - Michaëlla Krajicek gaat komend seizoen definitief werken met de Zuid-Afrikaanse trainer Allistar McCaw. De proefperiode met hem bevalt de Nederlandse tennisster zo goed dat ze met hem verder wil.

Vader Petr Krajicek gaat binnenkort met McCaw om de tafel om hem voor in ieder geval een half jaar vast te leggen.

In de zoektocht naar een opvolger voor haar vader, die een stapje terugdoet als begeleider, testte Krajicek eerder ook de Tsjechische coach Tomas Chalupa. "Maar ze is zo enthousiast over McCaw. Ik had wat meer de voorkeur voor de Tsjech, maar Michaëlla moet tenslotte met hem werken", zei Petr Krajicek vrijdag.

Volgens Krajicek sr. heeft McCaw veel positieve punten. "Hij gaat professioneel te werk. Qua conditie kan ze ook veel van hem leren. Hij heeft veel ervaring op de WTA Tour. De Tsjech heeft een academische opleiding en is een goede tennisser geweest, maar McCaw heeft meer punten die voor haar belangrijk zijn."

Masters

Krajicek doet komende week mee aan het toernooi in Linz. Daarna gaat ze naar Praag om te trainen. In december komt Krajicek naar Nederland voor de nationale Masters. "Daarna praten we met McCaw over een samenwerking voor een half jaar en misschien langer", aldus Petr Krajicek.

Tip de redactie