Nederland haalt EK Hockey binnen

AMSTERDAM - Nederland organiseert het Europees Kampioenschap Hockey in 2009 voor mannen en vrouwen. Die toewijzing kreeg de hockeybond donderdag van de Europese Hockey Federatie (EHF).

Het dubbele toernooi staat van 22 tot en met 30 augustus gepland. De KNHB wil het evenement in het Wagener Stadion houden. De bond is daarover in gesprek met de gemeente Amstelveen en Amsterdam. In 1983 (mannen) en 1995 (vrouwen) organiseerde Nederland ook al een EK in dit stadion.

Voorafgaand aan de EK voor mannen en vrouwen zal het congres van de EHF in 2009 ook plaatsvinden in Nederland. De Europese titelstrijd is van belang voor de kwalificatie van het wereldkampioenschap in India (mannen) en Argentinië (vrouwen).

Enige kandidaat

Nederland was in feite de enige kandidaat voor 2009. "We hebben al heel lang geen EK meer gehad en vonden dat we nu weer een keer aan de beurt waren. De EHF was het daar mee eens", lichtte directeur Johan Wakkie toe.

De twee bonden waren al een tijdje met elkaar in gesprek. "Het is niet echt een verrassing dat we de toernooien hebben gekregen. Maar we zijn erg blij dat we weer een groot evenement mogen organiseren. We verwachten veel publiek want dit vinden de mensen mooi."

De KNHB gaat nu aan de slag met de organisatie van de EK's. "We hebben daar gelukkig nog ruim de tijd voor. We zullen ook proberen om nog wat sponsoren aan te trekken, maar we hebben al steun van onze hoofdsponsor Rabobank."

Tip de redactie