Engelse bondscoach McClaren weigert op te stappen

LONDEN - Bondscoach Steve McClaren is niet van plan op te stappen na de blamerende 2-1-nederlaag van Engeland in Moskou tegen Rusland. "Daar denk ik helemaal niet aan, echt niet", aldus de Engelsman, die er donderdag in de Engelse pers flink van langs kreeg.

Hij zou veel te defensief hebben gespeeld en zijn team naar de "slachtbank" hebben geleid, aldus de kranten.

De kansen van Engeland om het EK volgend jaar te halen zijn flink geslonken. Als Guus Hiddinks Rusland de laatste twee wedstrijden tegen Israël en Andorra wint, gaan zij naar het EK, ongeacht wat Engeland in de laatste wedstrijd tegen koploper Kroatië doet.

De Engelse voetbalbond FA blijft McClaren desondanks steunen. "We zijn nog steeds in de race, al staan we niet op een positie waar we blij mee zijn. We zijn nu van anderen afhankelijk, maar Steve moet gewoon zijn werk blijven doen en wij staan achter hem", zei FA-baas Brian Warwick donderdag.

Rooney

Het leek woensdag goed te gaan, Engeland stond met 21 minuten te gaan met 1-0 voor na een doelpunt van Wayne Rooney. Een gouden wissel van Hiddink keerde het tij. Invaller Roman Pavlioetsjenko scoorde twee maal, de eerste keer uit een strafschop veroorzaakt door Rooney.

Tv-beelden toonden later dat de overtreding buiten het strafschopgebied was. "Ik was helemaal tevreden over ons spel tot aan die penalty. Het was een beslissing die de wedstrijd veranderde", aldus McClaren.

"Nu moeten we op een gunst van Israël hopen. Ze zijn thuis moeilijk te verslaan. Het zal een grote teleurstelling zijn al we het EK niet halen. Maar helaas kunnen beslissingen en fouten je de kop kosten in voetbal."

Poetin

De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag bondscoach Guus Hiddink en de nationale ploeg gefeliciteerd met de 'prachtige' zege. "Ik wil de selectie, alle fans van sport en alle voetbalfans feliciteren met deze uitmuntende overwinning."

"Ik wil het team bedanken voor de geweldige inzet. En natuurlijk hadden we het geluk dat de ploeg wordt geleid door een uitstekende coach, meneer Hiddink", zei Poetin voorafgaand aan een bijeenkomst met Russische media.

Poetin noemde de triomf (2-1) in de EK-kwalificatiereeks een hoogtepunt voor de sport in Rusland en sprak daarna vanuit zijn hart opnieuw de felicitaties uit. Ook premier Victor Zoebkov was vol lof. "De selectie van Hiddink is een team vol geloofsgenoten, die worden geïnspireerd om het hoogste niveau te bereiken", aldus Zoebkov.

Tip de redactie