Boogerd niet in Ronde van Lombardije

KAPELLEN - Michael Boogerd verschijnt zaterdag niet aan de start van de Ronde van Lombardije. De wielrenner van de Rabobankploeg heeft nog te veel last van de knieblessure die hij vorige week opliep bij een valpartij.

De Ronde van Lombardije had de laatste grote koers uit Boogerds loopbaan moeten worden, de Hagenaar neemt afscheid van de wielersport.

Boogerd nam het besluit niet te starten donderdagmorgen zelf. Hij probeerde buiten met de fiets wat te rijden, maar het viel tegen. "Ik moet realistisch zijn. De knie doet veel pijn en ik kan hem niet buigen. Dit heeft geen zin", reageerde hij. "Nu neem ik afscheid met de twaalfde plaats tijdens het WK in Stuttgart en daar zal ik vrede mee moeten hebben."

Wondroos

Boogerd kwam ten val tijdens een trainingsrondje op Tholen. Vervolgens kreeg hij last van wondroos, een bacteriële infectie. Hij moest daardoor enkele dagen in het ziekenhuis doorbrengen. Zondag staat in Valkenburg nog een afscheid voor Boogerd gepland.

"Ik zal er zijn. Hoe ik het doe, zie ik nog wel, maar ik ga daar zeker een rondje over het parkoers fietsen."

Mooi afscheid

Ploegleider Erik Breukink vindt het spijtig dat Boogerd niet meekan naar Italië, maar hij noemt het besluit onvermijdelijk. "Hij had misschien 2 kilometer kunnen fietsen, maar meer niet. Dan is het eenvoudig: Niet starten. Michael heeft zelf de knoop doorgehakt. Nu moet zondag maar een mooi afscheid voor hem worden."

Breukink komt zondag pas terug uit Italië, maar voegt zich direct daarna bij het gezelschap in Valkenburg.

Tip de redactie