Nieuwe coach Som en Okken

PAPENDAL - Arnoud Okken en Bram Som hebben gekozen voor een nieuwe coach. Na een samenwerking van twaalf jaar met Honoré Hoedt hebben de twee atleten besloten per 1 november te gaan trainen onder Grete Koens.

De Nederlandse atletiekunie heeft dit donderdag bekendgemaakt. Okken en Som kwamen na een evaluatie tot de conclusie dat het afgelopen zomerseizoen de twee te weinig succes heeft gebracht.

De 800 meter-lopers werden beiden vroegtijdig uitgeschakeld bij de wereldkampioenschappen in Osaka, waar ze zich met moeite voor kwalificeerden. Daarnaast waren ze toe aan een nieuwe impuls.

Koens

Oud-atlete Koens heeft zelf bij Hoedt getraind. Ze is sinds 1 februari van dit jaar bij de atletiekunie in dienst als bondscoach talentontwikkeling. Ze verzorgde al de training van een aantal talenten op de midden- en lange afstand.

Peking

Okken en Som gaan onder leiding van Koens toewerken naar de Olympische Spelen in Peking. Ze willen onder haar in 2008 een vervolg geven aan de successen die ze onder Hoedt behaalden. Som veroverde in 2006 bij de EK in Göteborg de gouden medaille. Begin dit jaar was Okken succesvol in Birmingham bij de Europese titelstrijd indoor.

NUwerk

Tip de redactie