Jaakke blijft aan als voorzitter Ajax

AMSTERDAM - John Jaakke blijft gewoon aan als voorzitter van Ajax. De 51-jarige Jaakke, die behalve voorzitter van AFC Ajax preses is van de Raad van Commissarissen van Ajax NV, kreeg dinsdag tijdens de algemene ledenvergadering het vertrouwen van de leden van de voetbalvereniging.

In de besloten vergadering in de Amsterdam Arena werd besloten een commissie te benoemen die het bestuursmodel van Ajax en het voetbaltechnisch beleid van de afgelopen tien jaar moet evalueren. De commissie moet binnen vier maanden een advies uitbrengen. Wie zitting neemt in het comité, wordt op korte termijn duidelijk.

Supporters

De AFCA Supportersclub liet eerder op de dag weten niet blij te zijn met het bericht over het aanblijven van de fel bekritiseerde Jaakke. "De uitkomst van de ledenraadvergadering betekent dat de verhoudingen tussen de club en supporters behoorlijk onder druk komt te staan", concludeert de supportersvereniging.

Wankel

De positie van Jaakke leek eerder nog wankel te zijn, omdat zijn functioneren tijdens de ledenvergadering ter discussie zou komen te staan. Dat meldde het tijdschrift Sportweek vrijdag op basis van bronnen binnen de voetbalclub. De Amsterdamse aanhang verwijt Jaakke de slechte resultaten op Europees niveau en de vele trainerswisselingen in de afgelopen jaren. Leo van Wijk, topman van Air France-KLM, werd genoemd als de belangrijkste kandidaat om de voorzittershamer over te nemen.

NUwerk

Tip de redactie