KATWIJK - Met een eenvoudige training in Katwijk hervatte het Nederlands voetbalelftal maandag de voorbereiding op het vierde groepsduel in de EK-kwalificatie bij Moldavië.

De lichtgeblesseerde Ronald Waterreus (lies), Boudewijn Zenden (bovenbeen), Jaap Stam (hamstring) en Ruud van Nistelrooij (enkel) kregen rust. Bondscoach Dick Advocaat is echter niet bevreesd dat er na Giovanni van Bronckhorst (enkel) nog een international het trainingskamp moet verlaten.

Ook na de blessures van Phillip Cocu, Andy van der Meyde en Giovanni van Bronckhorst ziet Advocaat geen reden om bijvoorbeeld Marc Overmars aan zijn selectie toe te voegen. "Dit is mijn selectie en daarmee uit", verklaarde de bondscoach.

"Ik werk graag met een vaste groep en zie geen aanleiding om die uit te breiden. Daarbij gaan we er met z'n allen van uit dat Waterreus, Stam, Van Nistelrooij en Zenden woensdag gewoon kunnen spelen. Ze zullen dinsdag in Tiraspol weer voluit meetrainen", aldus Advocaat vlak voor het vertrek naar de Moldavische hoofdstad Chisinau.

Behalve het lichtgeblesseerde kwartet, gunde de bondscoach tijdens de training ook de overgebleven basisspelers van het duel met Tsjechië rust. Zij mochten volstaan met een lichte looptraining. De rest, waaronder beoogde basisspeler Rafael van der Vaart, werkte onder meer een klein partijspelletje af.