Del Piero blijft Juventus trouw

AMSTERDAM - Alessandro Del Piero sluit zijn carrière af bij Juventus. De 32-jarige aanvaller, die in 1993 in het eerste elftal van de Oude Dame debuteerde, heeft zijn contract met twee jaar verlengd.

De vorige overeenkomst van Del Piero bij de grootmacht uit Turijn liep tot het einde van dit seizoen.

"Vandaag heb ik een belangrijk besluit genomen voor mijn leven en de rest van mijn carrière", zegt hij op de website van de club. "Juventus heeft mij veel gegeven en ik wil hier doorgaan met winnen."

Het nieuwe contract kwam dinsdagavond laat tot stand na een lange dag van onderhandelingen. Naar verluidt strijkt Del Piero de komende twee seizoenen rond de vier miljoen euro per jaar op. De aanvoerder wordt de komende jaren ook het boegbeeld van Juventus in promotiecampagnes in nieuwe buitenlandse markten.

Omkoopschandaal

Del Piero maakte veertien jaar geleden voor het eerst zijn opwachting in het eerste elftal van Juventus. Als één van de weinige sterren bleef hij de club trouw toen Juve vorig seizoen wegens een aandeel in een groot omkoopschandaal naar de Serie B werd teruggezet.

Del Piero werd met Juventus vijf keer landskampioen. In 1996 veroverde hij met zijn club de Champions League door in de finale Ajax van de troon te stoten. In 2006 werd Del Piero met Italië wereldkampioen.

De 85-voudig international begon zijn profloopbaan in 1991 in de tweede divisie bij Padova, waar hij in twee seizoenen tot veertien competitieduels kwam.

Klassespeler

"Del Piero is een wereldkampioen, een klassespeler en een voorbeeld voor anderen", vindt voorzitter Jean-Claude Blanc. "Hij zal ook de komende een groot aandeel hebben in de geschiedenis van onze club."

Tip de redactie