Olympisch elftal wint van Schotland: 4-0

ROOSENDAAL - Het olympisch voetbalelftal heeft dinsdag in Roosendaal het oefenduel tegen Schotland met 4-0 gewonnen, na een ruststand van 1-0. In het vrijwel uitverkochte Rosada-stadion maakte Vitesse-doelman Piet Velthuizen zijn debuut in het team van Foppe de Haan.

Feyenoorder Luigi Bruins was met twee doelpunten topscorer. De andere goals waren van PSV'er Otman Bakkal en invaller Leroy George (FC Utrecht). Celtic-middenvelder Evander Sno stond wederom in de spits, maar scoorde dit keer niet.

De selectie van De Haan verschilde nauwelijks van het Jong Oranje dat afgelopen vrijdag de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Estland met 3-0 won. De bondscoach haalde alleen Frank van der Struijk (Willem II), Bakkal en de van een blessure herstelde Gregory van der Wiel (Ajax) weer bij het team.

Leeftijdsgrens

Van der Struijk en Bakkal zijn te oud voor Jong Oranje, ze zijn geboren voor 1 januari 1986, maar mogen wel eventueel mee naar de Olympische Spelen volgend jaar. Daarvoor is de leeftijdsgrens 1 januari 1985.

De Haan heeft ook nog de mogelijkheid om drie dispensatiespelers op te roepen voor Peking. Clarence Seedorf heeft daar al nadrukkelijk naar gesolliciteerd. De Haan neemt echter pas in mei volgend jaar een beslissing na de bekendmaking van de EK-selectie van bondscoach Marco van Basten.

Het olympisch elftal speelt op 20 november in Venlo het volgende oefenduel tegen Roemenië.

Oefenduels Eredivisieclubs

Oefenduels Eredivisieclubs
De clubs uit de Eredivisie bereiden zich met vriendschappelijke duels voor op het nieuwe seizoen.
Tip de redactie