ARNHEM - Vitesse heeft maandag Edward Sturing benoemd tot de nieuwe hoofdtrainer. De 39-jarige oud-speler heeft een contract getekend dat hem tot juni 2005 bindt aan de Arnhemse voetbalclub. Sturing is de opvolger van Mike Snoei, die donderdag op non-actief was gesteld wegens de slechte prestaties.

Het is de derde keer dat Sturing aantreedt. Twee keer eerder deed hij dat als ad-interim coach. Daarvoor voelde hij nu niets meer.

In 1999 verving Sturing voor een periode van acht duels de door toenmalig voorzitter Karel Aalbers weggestuurde Duitser Herbert Neumann. Eind 2001 kwam hij in plaats van de naar Ajax vertrekkende Ronald Koeman. Sturing maakte een succesvol half jaar door en loodste de club naar internationaal voetbal.

Sturings eerste opdracht is in de nog negen resterende wedstrijden van het seizoen degradatie af te wenden. De Arnhemse club, de laatste jaren vrijwel continu internationaal actief, is in de eredivisie ver weggezakt. Sturing krijgt de komende maanden de hulp van drie assistenten. Behalve Theo Bos, al actief onder Snoei, zijn dat Jan Jongbloed en Frits van den Berk.