'AS Roma trekt aan Emanuelson, Inter bekijkt Van der Vaart'

AMSTERDAM - Urby Emanuelson staat niet voor het eerst in de nadrukkelijke belangstelling van het Italiaanse AS Roma. De club uit Rome had deze zomer acht miljoen euro over voor de linkspoot, en lijkt nu opnieuw naar zijn diensten te hengelen. Dat meldt De Telegraaf.

Tegenover de ochtendkrant zegt de zelfopgeleide Ajacied dat hij AS Roma een mooie club vindt waar hij graag voor zou willen spelen. "Het verbaast me niet dat ze zich weer melden. Afgelopen zomer meldden ze zich al en zeiden dat ze een eerste bod van acht miljoen euro bij Ajax zouden neerleggen."

"Dat is, mede op verzoek van mijn zaakwaarnemer Brian Berkleef en mij, niet gebeurd, omdat Martin van Geel te kennen gaf dat er na het vertrek van Babel en Sneijder niemand meer weg mocht", aldus de international, die alweer twee en een half jaar deel uitmaakt van de Amsterdamse hoofdmacht.

Van der Vaart

Volgens De Telegraaf wordt ook Rafael van der Vaart gevolgd door een Italiaanse topclub. Landskampioen Internazionale zou zaterdag in Roemeniƫ aanwezig zijn geweest om de aanvallende middenvelder van HSV aan het werk te zien.

Woensdagavond komt Van der Vaart met Oranje in actie tegen Sloveniƫ. De club van zijn oude teamgenoot Zlatan Ibrahimovic zou hem dan opnieuw bekijken.

NUwerk

Tip de redactie