Aegon nieuwe hoofdsponsor Ajax (video)

AMSTERDAM - Verzekeraar Aegon is vanaf komend voetbalseizoen hoofdsponsor van Ajax. Bronnen dichtbij de onderhandelingen hebben dat dinsdag bevestigd. Aegon volgt ABN Amro op, dat sinds 1991 op het shirt van de Amsterdammers prijkt.

De bijdrage van de verzekeraar, die al sinds 1984 hoofdsponsor is van de schaatsbond KNSB, ligt tussen de 10 en 12 miljoen euro, met een uitloop van een paar miljoen op basis van prestatiebonussen. Het contract heeft een looptijd van zeven jaar.

Ledenraad

ABN Amro zou nog tot de zomer van 2011 hoofdsponsor van Ajax zijn voor een jaarbijdrage van 7 miljoen euro, zo hadden beide partijen in 2004 afgesproken. Mogelijk wordt dinsdagavond een toelichting gegeven als de ledenraad van Ajax bijeenkomt.

Donderdag presenteert de beursgenoteerde voetbalclub de jaarcijfers.

Hoofdlijnen

In een officiële reactie liet de Amsterdamse club dinsdag weten dat op hoofdlijnen een akkoord is bereikt met Aegon. "Er spelen echter enkele factoren waardoor dit akkoord nog niet definitief is. De belangrijkste is dat ABN Amro nog groen licht moet geven", luidt het persbericht.

"Mocht de wisseling van hoofdsponsor niet doorgaan, dan is de toekomst gewaarborgd op basis van het bestaande contract met ABN Amro dat loopt tot medio 2011. Ajax verwacht op korte termijn de definitieve uitkomst van de onderhandelingen te kunnen melden."

Tip de redactie