Hiddink vindt dat Rusland risico moet nemen

MOSKOU - Guus Hiddink vindt dat Rusland, waar hij zijn contract als bondscoach heeft verlengd tot en met het WK van 2010, in de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland niet met een slot op de deur moet gaan voetballen. Zijn ploeg is woensdag alleen gebaat bij een zege.

"Je kunt niet van begin af aan alles op de aanval gooien, want een wedstrijd duurt nu eenmaal 90 minuten, maar vroeg of laat zullen we risico moeten nemen en vol voor de winst gaan", zei de Nederlandse succestrainer maandag tijdens een persconferentie in het Loezjniki-stadion.

Ranglijst

Kroatië voert in groep E de ranglijst aan met 26 punten, drie meer dan Engeland. De Russen staan op 18 maar hebben nog drie duels te gaan tegen de concurrenten nog maar twee.

Onlangs werd op Wembley geflatteerd met 3-0 verloren. "Een glaszuiver doelpunt van ons werd afgekeurd. Dat had de 1-1 betekend en een totaal ander aanzien van de wedstrijd", riep Hiddink in herinnering.

Goede partij

"Maar hoe dan ook, ik vond dat we Engeland goed partij hebben gegeven. We werden absoluut niet weggespeeld. De Engelsen hebben weliswaar meer ervaring dan mijn jonge team, maar ze staan ook onder druk omdat iedereen verwacht dat ze wel even zullen winnen. Wij hebben dus niets te verliezen en een heleboel te winnen."

Tip de redactie