Kiplagat erelid atletiekunie

SCHIPHOL - Lornah Kiplagat is door de atletiekunie (KNAU) tot erelid benoemd. De Nederlandse atlete kreeg het nieuws maandag bij aankomst op Schiphol te horen. Kiplagat, sinds 2003 Nederlandse, veroverde zondag in Udine de wereldtitel op de halve marathon.

Het was de derde wereldtitel voor de geboren Keniaanse in een tijdbestek van een jaar. Daarnaast veroverde ze voor Nederland ook een keer de Europese crosstitel.

Lid van verdienste

Na de wereldtitels van vorig jaar in Debrecen op de 20 km en eerder dit jaar op de cross in haar geboorteland Kenia had de atletiekunie al besloten Kiplagat lid van verdienste te maken.

Als gevolg van het succes in Udine, waar ze naast de wereldtitel ook nog twee wereldrecords aanscherpte (20 km en halve marathon) besloot het bestuur er direct het erelidmaatschap van te maken.

Select gezelschap

"Hoger kunnen wij niet, Lornah", sprak voorzitter Wim Slootbeek van de atletiekunie over haar toetreding tot een select gezelschap ereleden. "Maar ga alstublieft door." Slootbeek prees tevens haar sociale bewogenheid bij de hulp aan arme jongeren in haar trainingskamp in het Keniaanse Iten.

NUwerk

Tip de redactie