Feyenoord wil schikken met fiscus

ROTTERDAM - Feyenoord wil voor 2 miljoen euro een geschil met de belastingdienst schikken. Het bedrag is als reserve in de jaarrekening opgenomen.

Dat bevestigde financieel directeur Onno Jacobs maandag bij de presentatie van de nieuwe directeur Eric Gudde, die is afgestudeerd in de fiscale economie, in De Kuip.

Onregelmatigheden

De fiscus heeft de Rotterdamse club een naheffing van 12,3 miljoen euro opgelegd wegens onregelmatigheden bij transfers van spelers in de periode 1996-1999. Daarbij zou over tekengelden voor buitenlanders als Picun, Montoya, Sanchez, Cruz en Graf geen of te weinig belasting zijn afgedragen.

Feyenoord en oud-voorzitter Jorien van den Herik zijn eind vorig jaar door de Hoge Raad vrijgesproken van belastingontduiking bij de transfer van aanvaller Aurelio Vidmar in 1995. De Rotterdamse club moest wel een navordering van 1,5 miljoen euro betalen.

Schikken of procederen

Volgens Jacobs wordt het schikken of procederen voor Feyenoord. "Liever sluiten we deze zaak af, maar als de fiscus niet wil schikken, dan gaat deze kwestie nog jaren duren", zei hij.

NUwerk

Tip de redactie