Italiaanse arbiter leidt Oranje tegen Slovenië

AMSTERDAM - Nicola Rizzoli fluit woensdag de kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Slovenië voor het Europees Kampioenschap voetbal van volgend jaar.

De 36-jarige Italiaanse scheidsrechter maakt deel uit van de 'elitetalenten' van de Europese voetbalbond Uefa. Zijn twee landgenoten Alessandro Stagnoli en Cristiano Copelli assisteren Rizzoli tijdens het duel in Eindhoven.

Het Nederlands elftal mag woensdag geen punten morsen tegen de Slovenen in de strijd om kwalificatie voor het EK. Roemenië gaat door de 1-0 thuisoverwinning van zaterdag op Oranje aan de leiding in kwalificatiegroep G.

Nederland volgt op drie punten. De nummer drie, Bulgarije, heeft vijf punten achterstand op de Roemeense koploper.

Wegereef

Jan Wegereef is door de Europese voetbalbond aangesteld als scheidsrechter voor het EK-kwalificatieduel van woensdag tussen Kazachstan en Portugal. De Nederlandse arbiter wordt tijdens het duel in Almaty bijgestaan door assistenten Nicky Siebert en Wijnand Rutgers. Kevin Blom is aangesteld als vierde official.

Portugal moet woensdag van de Kazachen winnen om koploper Polen in kwalificatiegroep A niet uit het oog te verliezen. Bij een verlies houdt bondscoach Leo Beenhakker een voorsprong van vier punten uit twaalf duels op de nummer twee Portugal.

Tip de redactie