Brazilië begint kwalificatiereeks WK 2010 met gelijkspel

BOGOTA - Brazilië is matig begonnen aan de kwalificatiereeks voor het wereldkampioenschap voetbal van 2010 in Zuid-Afrika. Het elftal van bondscoach Dunga kwam zondag tegen Colombia niet verder dan 0-0.

Trainer Jorge Luis Pinto van Colombia kreeg na twintig minuten spelen een rode kaart wegens commentaar op de leiding. Colombia had desondanks het beste veldspel en de beste kansen.

Aanvaller Wason Renteria was voor rust twee keer bij de openingstreffer, maar doelman Julio Cesar hield de Brazilianen op de been. Ook na de pauze mocht Colombia de meeste aanspraak op de zege maken. Het duel in Bogota begon 45 minuten later door hevige regenval.

Alves

Bij Brazilië startte Afonso Alves op de reservebank. De aanvaller van SC Heerenveen verving vijf minuten voor tijd Kaka, maar ook hij kon het eerste puntenverlies voor de 'Goddelijke Kanaries' niet voorkomen.

Brazilië speelt woensdag de eerste thuiswedstrijd in de kwalificatiereeks. Ecuador is dan de tegenstander. Argentinië, dat zaterdag met 2-0 won van Chili, moet dinsdag op bezoek bij Venezuela. Koploper Uruguay speelt tegen Paraguay.

Tip de redactie