Sportweek Online heeft elke week twee keer de mening van een Sportweek-verslaggever op de site. Elke dinsdag en donderdag geven zij hun eigen opinie over een actuele of relevante gebeurtenis in de sportwereld in de SW-Opinie. Vandaag hoofdredacteur Frans Lomans over de priemende vraag: wie wordt er bondscoach?

Omdat ik toevallig in Zeist was zag ik daar, in het postvak IN, een stapel sollicitatiebrieven liggen. Het betrof hier de vacature voor de functie van bondscoach. Omdat de brieven alfabetisch waren gerangschikt las ik eerst de brief van Co Adriaanse. ‘Ik ben uitermate flexibel,’ schreef hij. Als referenties stonden onder aan zijn brief de namen van Louis van Gaal, Rafael van der Vaart, Tomas Galasek, Leo Beenhakker en Arie van Eijden vermeldt.

Ik bladerde verder. Ton Boot. ‘Ik ben niet alleen de beste basketbalcoach ter wereld, ik ben de beste coach van alles.’

Ik hoorde gestommel op de gang en moest voortmaken. Eric Gerets schreef dat hij binnenkort ontslagen zou worden bij PSV en vroeg of het een bezwaar was dat hij uit België kwam. Ik zag dat Clarence Seedorf de functie coach-speler ambieerde, Marianne van Hanegem stelde de vraag of haar man evengoed commentaar zou kunnen geven bij Canal+. Hans Verels brief kon ik niet meer lezen, want de deur ging open. Het was Henk Kesler.

Ik vroeg wanneer de KNVB zou bekendmaken wie de opvolger van Louis van Gaal werd. Hij zei dat hij niet over één nacht ijs wilde gaan. Daarna kletsten we gezellig nog een uurtje over de Elfstedentocht.

Sportweek Online