MIAMI - De Amerikaanse Serena Williams heeft zaterdag bij het Masters-tennistoernooi van Miami haar titel geprolongeerd. De nummer 1 van de wereldranglijst was in drie sets te sterk voor haar landgenote Jennifer Capriati: 4-6 6-4 6-1. De partij duurde, bij een temperatuur van boven de 35 graden, twee uur.

Serena Williams won dit jaar ook al de toernooien in Melbourne en Parijs (indoor). Daarmee is ze dit jaar nog steeds ongeslagen: 17-0. Moeite kostte dat ditmaal wel. De favoriete, die zeer ongebruikelijk 42 onnodige fouten maakte, wankelde in de eerste fase van de partij, maar haar herstel was bewonderenswaardig.

Capriati zag haar 27e verjaardag voor eigen publiek, dat haar graag van Williams had zien winnen, bedorven. Ze was na de 6-4 in de eerste set een heel eind op weg naar de zege, maar liet haar jongere landgenote toch ontsnappen. Capriati leek vooral zeer aangedaan door enkele twijfelachtige calls bij ballen net op of net buiten de lijn. Op doorslaggevende momenten tastten die haar zelfvertrouwen danig aan.

"Niet gemakkelijk"

Williams profiteerde koel en versloeg Capriati alsnog, voor de zevende keer op rij. "Het was bepaald niet gemakkelijk", beaamde de winnares. "In de eerste twee sets speelde Jennifer voortreffelijk. Ik was al blij dat ik kon aanhaken. Daarom doet het me des te meer genoegen dat ik mijn titel hier toch heb kunnen verdedigen. Ik hoop deze vorm vast te kunnen houden. Misschien kan ik dan ook het Frans Open nogmaals winnen."