AMSTERDAM - Richard Krajicek wil dat omkooppraktijken in het tenniscircuit met wortel en tak worden uitgeroeid. Dat zegt de toernooidirecteur van het ABN Amro World Tennis Tournament donderdag in De Telegraaf.

Hij reageert daarmee op de uitlatingen van tennisser Andy Murray, die eerder deze week verklaarde dat het verkopen van wedstrijden regelmatig voorkomt.

Volgens Krajicek kwam de Franse krant Journal du Dimanche onlangs met het verhaal dat verschillende Italiaanse tennisspelers accounts hadden bij online gokbedrijven. "De Italiaanse tennisbond pikte dat niet en spande meteen een rechtszaak aan", zegt de Wimbledon-winnaar van 1996 in de krant. "Dat begrijp ik wel, want het laatste waar we op zitten te wachten, is een heksenjacht met allerlei wilde speculaties."

Murray

Murray suggereerde eerder deze week voor BBC Radio dat er spelers zijn die opzettelijk in de eerste ronde verliezen, een cheque innen en daarvan hun reiskosten betalen. Krajicek kwam met het verhaal dat de Belg Gilles Elseneer twee jaar geleden op Wimbledon 100.000 dollar was geboden om zijn eersterondewedstrijd tegen de Italiaan Potito Starace te verliezen.