AMSTERDAM - Titelrivalen Lewis Hamilton en Fernando Alonso krijgen in de beslissende race van het seizoen een gelijke behandeling en hetzelfde materiaal. Dat belooft McLaren-baas Ron Dennis.

"Door alle geruchten over een voorkeursbehandeling voor Lewis Hamilton, ziet McLaren zich genoodzaakt om nog eens heel goed duidelijk te maken dat beide rijders dezelfde behandeling mogen verwachten. We hebben onze rijders het hele seizoen hetzelfde materiaal en gelijke kansen gegeven en gaan dit ook in Brazilië doen", verduidelijkte het team op woensdag.

Twijfels

Of McLaren hiermee de twijfels van wereldkampioen Alonso weet weg te nemen, valt te betwijfelen. McLaren predikt al het hele seizoen dat beide rijders dezelfde kansen krijgen, maar de Spanjaard is het daar niet mee eens.

Na de kwalificatie in China haalde de wereldkampioen nog hard uit naar zijn team. Alonso beweert immers dat McLaren op cruciale momenten de wagen van teamgenoot Hamilton iets beter afstelt.

Beslissing

Hamilton, Alonso en Ferrari-rijder Kimi Raïkkönen beslissen tijdens de laatste race in Brazilië wie dit seizoen wereldkampioen wordt. Debutant Hamilton maakt voorlopig nog de beste kans. De jonge Brit telt 4 punten voorsprong op Alonso en 7 op Raïkkönen.