BUENOS AIRES - Claudia Villafane, de echtgenote van deArgentijnse voetbalvedette Maradona, wil scheiden. Na een huwelijkvan veertien jaar heeft ze de echtscheidingspapieren bij eenrechtbank in Buenos Aires ingediend. Villafane heeft daarbij devoogdij aangevraagd over beide dochters Dalma en Giannina.

De schoonvader van Maradona heeft de huwelijksproblemen van zijndochter bevestigd. Volgens de manager van de inmiddels 42-jarigeArgentijn is van een echtelijke breuk evenwel nog geen sprake. "Zezijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden", zei Guillermo Copolla."Hun liefde, hun onderlinge band en hun gevoelens voor elkaar zijnen blijven heel sterk."

Maradona verblijft sinds een jaar of drie regelmatig op Cuba omvan zijn drugsverslaving af te komen. "Hij vindt daar de rust diehij in Argentinië niet krijgt", aldus zijn manager. "Nadeel iswel dat hij op Cuba ver verwijderd is van zijn vrouw, zijn dochters,en zijn vrienden."

Maradona won in 1986 met Argentinië de wereldtitel. Vier jaarlater leidde hij zijn land opnieuw naar de finale, waarin Duitslandte sterk bleek. Met zijn Italiaanse club won hij twee landstitels(1987 en 1990) en de UEFA-beker (1989). In 1991 schorste de FIFAhem voor anderhalf jaar wegens cocaïnegebruik. In 1994 werdMaradona bij het WK na twee wedstrijden opnieuw op verbodenmiddelen betrapt.