AMSTERDAM - AZ krijgt waarschijnlijk een flinke boete door de Europese voetbalbond Uefa opgelegd vanwege ongeregeldheden tijdens de Uefa Cup-ontmoeting in Alkmaar met Paços de Ferreira.

Tijdens het duel van donderdag gooiden onbekenden vanuit een pauzeruimte onder de Molenaartribune een vuurwerkbom naar de opstelplaats voor supporters die in een rolstoel zitten. AZ is een speurtocht gestart naar de daders en roept getuigen op zich te melden.

Het bestuur van AZ liet dinsdag weten met afschuw kennis te hebben genomen van het incident. Een invalide vrouw liep door de vuurwerkbom gehoorbeschadiging op. Ook raakte haar rolstoel beschadigd en werd haar 68-jarige begeleider gewond aan zijn been.

Stadionverbod

De vuurwerkbom was niet het enige incident tijdens de returnwedstrijd met de Portugezen. Dinsdag werd een supporter door AZ aangemeld bij de stadionverbodencommissie van de Nederlandse voetbalbond KNVB.

De man wacht een meerjarig stadionverbod omdat hij in de tweede helft een Alkmaarse steward in zijn gezicht had geschopt. Hij werd na afloop van het duel buiten het DSB Stadion op aanwijzing van andere AZ-stewards door de politie aangehouden.