ARNHEM - Vitesse hoopt in het weekeinde overeenstemming te bereiken met Edward Sturing om Mike Snoei op te volgen als hoofdtrainer. Zeer waarschijnlijk wordt met het huidige hoofd opleidingen een langere verbintenis aangegaan dan alleen tot het einde van dit seizoen.

Op Papendal maakte technisch manager Jan Streuer vrijdag aan de spelersgroep bekend dat Snoei op non-actief is gesteld. Groot was de verrassing bij de selectie niet. Streuer ontkende dat al met de nieuwe man was gesproken. "Eerst willen we de zaken met Snoei op een correcte wijze afhandelen."

Snoei debuteerde dit jaar als hoofdcoach. Daarvoor was hij al zeven jaar actief als jeugdtrainer van de club. Zijn contract liep tot het einde van het volgend seizoen. Streuer: "Of Mike in een andere functie bij de club blijft is nog niet bekend. We gaan daarover praten."

De technische baas van Vitesse betreurt de gang van zaken. "Dit was wel het laatste wat we wilden. Na nederlagen tegen PSV en RBC moesten we echter iets doen. Het is bepaald niet zo dat we met deze maatregel willen duidelijk maken dat Mike als enige schuld heeft. We hebben het met z'n allen niet goed gedaan."

Training

Vitesse rekent er op dat Sturing maandag op Papendal de training leidt. De oud-speler wordt in dat geval voor de derde keer hoofdcoach van de Arnhemse club. In 1999 verving hij voor een periode van acht duels de weggestuurde Herbert Neumann. Eind 2001 was hij na het vertrek van Ronald Koeman vijftien duels de baas. Daarin dwong hij Europees voetbal af met de club.

In verband met de interland van het Nederlands elftal tegen Tsjechië heeft Vitesse dit weekeinde geen verplichtingen in de competitie. Volgende week wacht de club het belangrijke thuisduel met FC Groningen. Door de slechte resultaten behoort Vitesse inmiddels tot de degradatiekandidaten.