AMSTERDAM - Adri Koster staat volgende week zaterdagavond voor het eerst voor de groep, als Ajax in de Arena aantreedt tegen NEC. De coach van Jong Ajax is de tijdelijke opvolger van Henk ten Cate.

Volgens NOS Teletekst bekleedt de ex-RKC trainer de functie tot het eind van het seizoen. Groenendijk en Spijkerman worden zijn assistenten.

Van Basten

Marco van Basten geldt onder gokkers als meest waarschijnlijke opvolger van Henk ten Cate als trainer van Ajax. Wie bij het online gokbedrijf Unibet zijn geld inzet op de huidige bondscoach kan vijf keer zijn inleg winnen. Een succesvolle gok op Barcelona-trainer Frank Rijkaard levert zes keer de inzet op.

Ook Louis van Gaal (6,00) en Martin Jol (8,00) worden gezien als mogelijke opvolgers. Verder komen de namen van onder anderen Dick Advocaat en Gianluca Vialli op de lijstjes voor. De kans dat José Mourinho kiest voor een Amsterdams avontuur lijkt met een quotering van honderd tegen één erg onwaarschijnlijk.

De gokkers die denken dat Van Basten hoofdcoach wordt in Amsterdam moeten waarschijnlijk wel even geduld hebben. De bondscoach staat nog tot en met het komende EK onder contract bij de voetbalbond en directeur betaald voetbal van de KNVB Henk Kesler liet al weten een eerder vertrek onbespreekbaar te vinden.