AMSTERDAM - Alexander Wurz verschijnt in Brazilië niet meer aan de start. De Oostenrijker bevestigde maandag dat hij met onmiddellijke ingang de Formule 1 verlaat. Zijn vervanger bij Williams-Toyota wordt dinsdag aan de pers voorgesteld.

"Ik heb me dit seizoen heel goed geamuseerd. Ik heb enkele leuke races gereden, met mijn podiumplaats in Canada als hoogtepunt. Maar nu is het tijd om ermee te kappen", kondigde Wurz zelf aan."

Twijfel

Wurz was dit geen seizoen geen partij voor zijn jongere teamgenoot Nico Rosberg. De positie van de Oostenrijker bij Williams-Toyota stond dan ook al even ter discussie. Uiteindelijk besloot Wurz de eer aan zichzelf te houden.

"In een harde wereld als de Formule 1 is geen plaats voor twijfel. Als je niet langer gelooft in wat je doet dan is het tijd om te stoppen."

Nakajima

Het plotse vertrek van Wurz betekent dat Williams in de laatste race van het seizoen met een nieuwe rijder aan de start verschijnt. Testrijder Kazuki Nakajima lijkt de belangrijkste kandidaat om Wurz op te volgen. Williams maakt dinsdag de opvolger van Wurz bekend.