LONDEN - Bondscoach Steve McClaren van Engeland kan in de kwalificatieduels tegen Estland en Rusland geen beroep doen op Andrew Johnson en Dean Ashton. Beide aanvallers raakten in het weekeinde geblesseerd.

Johnson (Everton) liep tegen Newcastle United een enkelblessure op. Hij wordt maandag geopereerd. Johnson is vier weken uitgeschakeld. De 23-jarige Ashton (West Ham) blesseerde tegen Aston Villa een knie. Hij zou na een jaar afwezigheid zijn rentree maken in de Engelse selectie.

Bondscoach McClaren kan in de belangrijke duels ook al geen beroep doen op de geblesseerde Emile Heskey. Meevaller voor de keuzeheer is de snelle terugkeer van aanvaller Michael Owen na een dubbele operatie om een hernia te bestrijden.

Tamudo

Raúl Tamudo is door bondscoach Luis Aragonés toegevoegd aan de Spaanse nationale ploeg voor de interland tegen Denemarken. De 29-jarige spits van Espanyol vervangt Valencia-speler David Villa, die ongeveer drie weken uit de roulatie is door een knieblessure. Tamudo speelde tot nu negen interlands, maar maakte de laatste twee jaar geen deel meer uit van de nationale ploeg.

Espanyol, dat het vorig schopte tot de UEFA Cup-finale, was met Albert Riera en Luis Garcia al goed vertegenwoordigd in de nationale ploeg. Raúl keert, ondanks de goede vorm waarin hij de laatste tijd verkeert bij zijn club Real Madrid niet terug in de selectie.

Spanje verloor in de kwalificatiereeks voor het komende EK al twee wedstrijden, maar gaat desondanks aan de leiding in groep F. Na de ontmoeting met Denemarken zaterdag wachten nog de wedstrijden tegen Noord-Ierland en Zweden.