BRUSSEL - Wielerploeg T-Mobile heeft zondag met de slotdag van de Franco Belge de laatste koers van het seizoen afgewerkt.

Het Duitse ProTourteam heeft zichzelf een week schorsing opgelegd als gevolg van de positieve dopingcontrole van de Italiaan Lorenzo Bernucci in de Ronde van Duitsland. T-Mobile laat komende week wedstrijden als Parijs - Tours en de Ronde van Lombardije aan zich voorbijgaan.

"Met deze beslissing volgen we de ethische code van het team, die in september 2006 werd aangenomen", meldt teammanager Bob Stapleton op de website van het team.

In de ethische code staat dat het team er vrijwillig een week tussenuit gaat na een tweede positieve controle in een seizoen, te beginnen met de eerstvolgende wedstrijd van de ProTour. "Dat is in dit geval Parijs - Tours op 14 oktober", aldus Stapleton.

Sinkewitz

T-Mobile vernam tijdens de Ronde van Spanje dat Bernucci positief was bevonden. De Duitse formatie ontsloeg de Italiaan meteen. Eerder dit seizoen kreeg Patrik Sinkewitz zijn ontslag bij T-Mobile na een positieve controle.