MADRID - Ruud van Nistelrooy was zondagavond opnieuw belangrijk voor Real Madrid. De Nederlandse spits maakte het eerste doelpunt in de wedstrijd tegen Recreativo Huelva.

'De Koninklijke' won uiteindelijk met 2-0. In de blessuretijd verdubbelde Gonzalo Higuain de score.

Sneijder en Robben

Bij Real speelden drie Nederlandse internationals de hele wedstrijd. Naast van Nistelrooij stonden ook Wesley Sneijder en Arjen Robben op het wedstrijdformulier. Royston Drenthe kreeg geen speelminuten.

Lang leek het duel in Madrid af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Tot Raul in de 73e minuut Van Nistelrooij aanspeelde, die niet aarzelde: 1-0. De goal van Higuain viel vlak voor het laatste fluitsignaal.

Barcelona

Ook Barcelona won zondag. Het elftal van de Nederlandse trainer Frank Rijkaard versloeg op overtuigende wijze Atletico Madrid met 3-0. Al na 19 minuten was het 2-0 door goals van Deco en Lionel Messi.

Voor Messi was het al de zesde treffer in zes opeenvolgende wedstrijden. In de laatste minuut bracht Xavi Hernandez de stand nog op 3-0.

Real Madrid voert de Spaanse ranglijst aan met negentien punten uit zeven duels. Barcelona volgt met twee punten minder. De ploeg van Rijkaard nam de tweede plaats over van Villarreal, dat met 3-2 verloor bij Osasuna.

Sevilla

Sevilla kan maar geen einde maken aan een slechte periode. Zondag verloor de ploeg - met Khalid Boulahrouz en oud-PSV'er Arouna Koné in de basis - al voor de vierde keer op rij, waardoor de ploeg nu op de vijftiende plaats in de Primera Division staat.

In het eigen stadion was de ploeg niet opgewassen tegen Deportivo la Coruna.