MUNCHEN - Bayern München heeft zondag de voorsprong op de concurrenten in de strijd om de titel in de Bundesliga uitgebreid. De Zuid-Duitsers versloegen zondag streekgenoot FC Nürnberg met 3-0.

Naaste belager is het verrassend presterende Karlsruher SC dat zaterdag bij Schalke 04 met 2-0 won. Het verschil tussen de nummers één en twee bedraagt vijf punten.

Klose

Bayern miste topschutter Miroslav Klose die kampt met een knieblessure. Lukas Podolski, de ontevreden bankzitter, liet de kans lopen zich in de basis de spelen. De international zat grieperig op de bank en verving pas kort voor tijd de Fransman Franck Ribéry.

Ook zonder Klose weet de koploper het doel van de tegenstander makkelijk te vinden. De Italiaan Luca Toni scoorde tweemaal, Ze Roberto één keer. Mark van Bommel kwam pas 10 minuten voor tijd in het veld.

Karlsruhe nam de tweede plek in de Bundesliga over van Schalke 04 dankzij een zege in het onderlinge treffen in Gelsenkirchen: 0-2. Christian Timm maakte in de tweede helft beide doelpunten.