FLORENCE - Juventus heeft zondag op bezoek bij Fiorentina twee punten verspeeld in de titelstrijd in de Italiaanse Serie A.

De 'Oude Dame' verspeelde in de slotfase een 1-0-voorsprong. Adrian Mutu bracht de thuisploeg via een benutte strafschop op gelijke hoogte.

Koploper

Juventus heeft nu drie punten achterstand op koploper Internazionale dat zaterdag Napoli met met 2-1 versloeg. AS Roma staat derde na de 3-0-zege op Parma. Francesco Totti scoorde tweemaal.

Inter behield de ongeslagen status met name dankzij Julio Ricardo Cruz. De oud-Feyenoorder maakte in de eerste helft beide doelpunten voor de ploeg, die dinsdag in de Champions League nog met 2-0 te sterk was voor PSV. In de slotfase van de tweede helft scoorde invaller Roberto Sosa met een kopbal tegen.

Strafschop

Juventus leidde bij Fiorentina, donderdag pas na strafschoppen bedwinger van FC Groningen in de UEFA Cup, na een doelpunt van Iaquinta in de 23e minuut maar het beste spel kwam van de thuisploeg.

Pas in de slotfase werd Fiorentina daarvoor "beloond". Een handsbal van Legrottaglie leverde een strafschop op die door de Roemeen Mutu feilloos werd benut.

AS Roma

Fiorentina zag AS Roma op de ranglijst passeren. Behalve Totti scoorde ook Mancini voor de Romeinen die vanaf de 26e minuut een man meer op het veld hadden.

De thuisploeg verloor Corradi al vroeg met twee gele kaarten.

AC Milan

AC Milan smaakte eindelijk weer eens het zoet van de overwinning. De ploeg van international Clarence Seedorf won de uitwedstrijd bij Lazio Roma met 5-1.

Kaka scoorde twee keer en ook Gilardino trof twee keer doel. Milan, dat na de eerste competitieronde niet meer had gewonnen, bezet de achtste plaats in Serie A.