MIAMI - Aan de indrukwekkende opmars van Robby Ginepribij het Masters-tennistoernooi in Miami is een einde gekomen. Detwintigjarige Amerikaan moest in de kwartfinales zijn meerdereerkennen in de Spanjaard Carlos Moya. De nummer vijf van deplaatingslijst zegevierde moeizaam in drie sets: 6-7 6-3 7-6.

Ginepri, die op een wildcard het prestigieuze evenement wasbinnen gekomen, was eerder in Miami een kwelgeest voor twee anderespelers van de plaatsingslijst, Alex Corretja en James Blake. Inhet enerverende duel met Moya kwam de jeugdige Amerikaan net tekort om na Jimmy Connors in 1987 de tweede speler te worden die nainvitatie de laatste vier bereikt van het toernooi in Florida.

Uitstekende prestaties

Ginepri is wel de enige speler die na Indian Wells, waar hijonder anderen topper Marat Safin versloeg, ook bij het tweedeMasters-toernooi van het jaar de laatste acht bereikte. Door zijnuitstekende prestaties maakt hij volgende week zijn entree in detopvijftig van de wereldranglijst.

Moya speelt in de halve eindstrijd tegen Paradorn Srichaphan. DeThai, de nummer dertien van de plaatsingslijst, moest diep gaan omde 32-jarige Amerikaan Todd Martin uit te schakelen: 6-3 6-7 7-5.De partij duurde twee uur en achttien minuten. De andere halvefinale gaat tussen de winnaars van de duels André Agassi (VSt) -Younes El Aynaoui (Mar) en Roger Federer (Zwi) - Albert Costa(Spa).

Opvallend weinig tegenstand

Bij de vrouwen kreeg Chanda Rubin opvallend weinig tegenstandvan Justine Henin-Hardenne. De Amerikaanse deklasseerde deBelgische met 6-3 6-2. Rubin speelt in de halve finales tegen haarlandgenote Jennifer Capriati, die in drie sets afrekende met eenandere Amerikaanse, Meghann Shaughnessy: 4-6 7-6 6-4.

De favoriete Serena Williams plaatste zich als eerste voor de eindstrijd doorhet Belgische tegenstandsters Kim Clijsters met duidelijke cijferste verslaan, 6-4 6-2. In de acht keer dat de twee tegenover elkaarstonden, wist Clijsters slechts één keer te winnen. De jongste vande twee zusjes Williams verdedigt in Florida haar titel.