LILLE - Patrick Kluivert heeft zaterdag zijn eerste doelpunt gemaakt voor de Franse voetbalclub Lille. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal benutte in de thuiswedstrijd tegen Valenciennes al na vijf minuten een strafschop.

Uiteindelijk won Lille de derby met 3-0. Het was voor het eerst dat Kluivert, die tien minuten voor tijd werd gewisseld, in de basis stond bij Lille. Een keer kwam hij dit seizoen als invaller in actie. De andere duels ontbrak de oud-spits van onder andere Ajax en PSV omdat hij niet fit was.

Middenmoot

Lille, dat dit seizoen nog geen thuiswedstrijd had gewonnen, hervond door de zege de aansluiting met de middenmoot in de Franse competitie. Valenciennes, dat vooraf vierde stond, verloor de koplopers uit het oog.

Erik Gerets

Erik Gerets verloor zijn eerste competitiewedstrijd als trainer van Olympique Marseille. Saint-Etienne was in eigen stadion met 1-0 te sterk voor het elftal van de Belgische coach, die eerder bij PSV werkte.

Invaller Geoffrey Dernis maakte in de laatste minuut het doelpunt. Even daarvoor kreeg Marseille-speler Taye Taiwo zijn tweede gele kaart.

Zenden

Boudewijn Zenden ontbrak bij Marseille, dat woensdag verraste door in de Champions League met 1-0 te winnen bij Liverpool. De Fransen gaan met zes punten uit twee duels aan de leiding aan in groep A van de Europese competitie.

In eigen land vergaat het Marseille minder goed. De eerste tien duels leverden slechts zeven punten op, waardoor Marseille bijna onderaan staat.