MANCHESTER - Manchester United is in elk geval voor een dag terug op de positie waar het vorig seizoen eindigde. De landskampioen nam zaterdag in de Engelse voetbalcompetitie de eerste plaats over van Arsenal door Wigan Athletic met 4-0 te verslaan.

Manchester heeft twintig punten uit negen wedstrijden. Arsenal, dat negentien punten heeft, kan zondag de koppositie weer overnemen als het wint van Sunderland.

Het was voor Manchester alweer de zesde zege op rij in de competitie. In al die wedstrijden kreeg de ploeg van trainer Alex Ferguson geen doelpunt tegen.

De duels tegen Tottenham Hotspur, Sunderland, Everton en Birmingham City eindigden in 1-0 voor Manchester. Tegen Chelsea was 2-0 de eindstand.

Defensie

Zaterdag maakte Manchester dit seizoen voor het eerst meer dan twee doelpunten in een competitiewedstrijd. Ook in de eerste twee duels van de Champions League bleek de defensie van United niet te passeren.

Manchester kwam zaterdag tegen Wigan pas na rust op gang. De Argentijn Carlos Tevez opende in de 54e minuut de score. Cristiano Ronaldo verdubbelde kort daarna de voorsprong. De Portugees maakte een kwartier voor tijd zijn tweede treffer. Wayne Rooney bepaalde de eindstand in de slotfase op 4-0.

Van der Sar

Edwin van der Sar ontbrak bij de thuisclub wegens een teenblessure. De doelman, die werd vervangen door Tomasz Kuszczak, is wel opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatieduels met Roemenië en Slovenië op 13 en 17 oktober.

Bij Wigan deed international Mario Melchiot de eerste vijftig minuten mee. Daarna werd hij gewisseld voor Fitz Hall. Denny Landzaat, niet opgeroepen door Van Basten, bleef de hele wedstrijd op de reservebank van Wigan.