VENLO - FC Utrecht presteert dit seizoen het best op vreemde bodem. De formatie van coach Willem van Hanegem bleek vrijdagavond in Venlo met 2-1 te sterk voor VVV en behield daarmee zijn ongeslagen status in uitduels.

In het eigen stadion heeft Utrecht dit seizoen nog geen duel weten te winnen. Zodra de selectie echter de spelersbus instapt, lijkt de ploeg plots wèl vertrouwen in eigen kunnen te hebben.

Na knappe uitzeges op Groningen en Heerenveen, werd nu ook VVV verslagen.

Verzwakt

Utrecht kwam verzwakt naar Noord-Limburg. Coach Willem van Hanegem kon niet beschikken over drie defensieve krachten: Tim Cornelisse, Sander Keller en doelman Michel Vorm ontbraken vanwege blessures.

Toch kon VVV slechts sporadisch zijn opponent aan het wankelen brengen. De promovendus was vooral bij dode spelmomenten gevaarlijk.

Nelisse

Al in de vijfde minuut kwam Utrecht op voorsprong, toen Robin Nelisse - op aangeven van Sanmartean - scoorde. Die actie bleek één van de weinige hoogtepunten in de eerste helft.

Utrecht domineerde weliswaar, maar creëerde amper mogelijkheden. Sanmartean liet met diverse solo's merken dat hij veel kwaliteiten heeft, maar die acties strandden steevast in schoonheid.

Kwaliteit

VVV deed zijn best om de eigen aanhang te bekoren, maar de ploeg komt simpelweg kwaliteit te kort om clubs als Utrecht écht pijn te doen.

De Limburgers leden veel balverlies en waren vooral - met meer geluk dan wijsheid - gevaarlijk bij dode spelmomenten. Het devies luidde; bidden dat de bal 'toevallig' op het hoofd van een Limburgse spits valt.

Afgekeurd

In de 54e minuut leverde een soortgelijk scenario zelfs een treffer op, toen een vrije trap van Linssen door Leemans van richting werd veranderd en prompt in het doel belandde. De verdediger stond echter buitenspel, waardoor de gelijkmaker werd afgekeurd.

Omdat Utrecht na rust laconiek ging voetballen, kwam de ploeg zowaar onder druk te staan. Uit een voorzet van VVV-speler Linssen kopte Leemans raak: 1-1.

Vandenbergh

De speaker had amper de naam van de doelpuntenmaker opgenoemd of Utrecht stond alweer op voorsprong.

Invaller Vandenbergh profiteerde van een onoplettendheid in de Limburgse defensie en maakte de 1-2. Die uitslag was gezien de verhoudingen op het veld meer dan terecht.