MILAAN - AC Milan-spits Kaka is door de internationale spelersvakbond FIFPro uitgeroepen tot voetballer van het jaar. Meer dan 45.000 voetbalprofs mochten hun stem uitbrengen.

De 25-jarige Braziliaan won afgelopen seizoen met zijn Italiaanse club de Champions League en werd in die competitie met tien doelpunten topscorer.

Seedorf

Kaka, teamgenoot van de ook genomineerde Clarence Seedorf, had bovendien een groot aandeel in de vierde plaats van Milan in de Serie A.

Een prestatie gezien de acht punten aftrek die de club kreeg vanwege een omkopingsschandaal.

Ronaldinho

De verkiezing bestaat nu drie jaar, de eerste twee keer werd Kaka's landgenoot Ronaldinho verkozen.

"Ik ben zeer vereerd, weet niet wat ik moet zeggen. De uitverkiezing is des te specialer omdat ik een goede vriend en een fantastische voetballer als Ronaldinho opvolg", was de reactie van de smaakmaker van Milan.

Nederlanders

Hij werd uiteraard ook opgenomen in het wereldelftal. Daarin geen Nederlanders. Behalve Seedorf waren ook Ruud van Nistelrooij en Edwin van der Sar kandidaat.

De opstelling is: Gianluigi Buffon; Carles Puyol, Alessandro Nesta, John Terry en Fabio Cannavaro; Cristiano Ronaldo, Steven Gerrard en Kaka; Lionel Messi, Didier Drogba en Ronaldinho.