DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) stelt geen nader onderzoek in naar mogelijk illegaal gokken op voetbalwedstrijden door spelers van eerstedivisieclub ADO Den Haag.

Uit een oriënterend onderzoek concludeert het OM dat er geen verdenkingen zijn tegen de spelers, meldde het vrijdag.

Justitie stelde een onderzoek in, nadat de directie van de voetbalclub aangifte had gedaan van een vermeende gokaffaire. Er circuleerden geruchten dat verscheidene spelers bij een illegale toto zouden gokken op wedstrijden, waaronder die van ADO zelf.

Aanknopingspunten

Volgens het OM waren er te weinig aanknopingspunten om van een strafbaar feit te spreken. Ook kon justitie niet achterhalen welke spelers zich met de illegale praktijken zouden bezighouden.

Interim-algemeen directeur John Arzbach reageerde verheugd op de conclusies van het OM. "Ik ben blij dat het geen langlopend onderzoek is geweest wat voor langere tijd boven ons hoofd had gehangen."

Open

"Het is een goede zet geweest dat we vanaf het begin af aan open waren over de geruchten en direct naar de politie zijn gestapt."

Arzbach hoopt dat ADO Den Haag deze "zwarte periode" snel achter zich kan laten. "Vanavond spelen we een wedstrijd, daar kunnen we ons nu volop op gaan richten." Onlangs gooide MVV-trainer Robert Maaskant nog wat olie op het vuur.

Tuchtzaak

Hij beschuldigde vorige week in De Telegraaf spelers van ADO Den Haag en RBC ervan betrokken te zijn bij illegale gokpraktijken. De Haagse club diende daarop een verzoek in bij de KNVB om een tuchtzaak aan te spannen tegen Maaskant.

De voetbalbond is inmiddels een vooronderzoek begonnen naar de trainer. Maaskant heeft excuses aangeboden voor zijn uitlatingen.