AMSTERDAM - Henk ten Cate blijft bij Ajax. Dit zei hij vrijdag tijdens een drukbezochte persconferentie in de Arena. De trainer gaf toe dat Chelsea hem benaderd had om als veldtrainer aan de slag te gaan, en dat hij daardoor gevleid was.

De Ajax-trainer verklaarde dat hij nog steeds een droom heeft. ''Ik wil met Ajax kampioen worden.''

Ten Cate stelde tegenover Nederlandse en Engelse journalisten dat hij dit seizoen zijn contract bij Ajax wil uitdienen. Hij benadrukte echter ook dat in voetbal alles mogelijk is. Zo vertrok Wesley Sneijder dit seizoen bij Ajax nadat hij een maand eerder zijn jawoord aan de Amsterdamse club had gegeven.

Ten Cate: "Het klopt in ieder geval niet dat ik al bij Chelsea heb getekend. Ik heb ook niet het idee dat ik weg moet bij Ajax. Natuurlijk is de teleurstelling groot om de uitschakeling tegen Dinamo Zagreb. Maar we kennen de oorzaken. Voor de eredivisie hebben we een goede ploeg. Internationaal is dat anders. We moeten als Nederland onze plaats kennen. Volgens mij heeft geen enkele Nederlandse club deze week kunnen overtuigen."

Van Geel

Technisch directeur Martin wil niet reageren op de toekomst ten Cate. "Dat hebben we intern zo afgesproken", stelde hij vrijdag.

"Ik ga helemaal niets zeggen", herhaalde Van Geel. "Ook niet of we een afkoopsom voor Ten Cate accepteren. Nogmaals, dat hebben we zo afgesproken."

Van Basten

Marco van Basten wilde vrijdag, tijdens een persconferentie van het Nederlands Elftal, maar kort ingaan op de vraag of hij of een van zijn assistenten mogelijk aan de slag gaat bij Ajax als trainer Henk ten Cate vertrekt.

"Ajax heeft niet gebeld. En ik heb er ook niet over nagedacht. Dit is absoluut niet relevant", zei de bondscoach van het Nederlands elftal. "Wij zijn op dit moment bezig met de cruciale duels van Oranje en verder niets."