ALKMAAR - AZ kan voorlopig niet beschikken over Maarten Martens. De middenvelder raakte donderdag in de slotfase van de wedstrijd tegen FC Paços de Ferreira geblesseerd aan zijn linkerhamstring.

"Martens heeft een spierverrekking opgelopen of misschien zelfs wel een spierscheuring. Als dat zo is zijn we hem drie tot zes weken kwijt", zei trainer Louis van Gaal na afloop.

Moussa Dembélé viel ook geblesseerd uit. De Belgische spits kreeg een knietje. "Die blessure lijkt mee te vallen", zei Van Gaal. "Of hij zondag tegen FC Groningen al kan spelen, weet ik niet."

Van Gaal

Van Gaal vond dat AZ donderdag opnieuw beneden zijn niveau had gespeeld. "Vooral in balbezit was dit van onze kant een slechte wedstrijd. Bij balbezit van de tegenstander viel het mee. Het is jammer dat we ons publiek geen attractief voetbal hebben voorgeschoteld."

AZ plaatste zich dankzij het doelpuntloze gelijkspel wel voor de groepsfase van de UEFA Cup. "Dat kan in mentaal opzicht belangrijk zijn. De gezichten van mijn spelers stonden een stuk vrolijker dan de laatste duels."